Η ΚΡΙΣΗ ΘΕΛΕΙ....ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ & ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ!


Η οικονομική κρίση θέλει καλοπέραση και ο Έλληνας χωρίς μπουζούκι δεν κάνει. Θα κόψει από δω, θα κόψει από κει, το γαρίφαλο όμως θα το πετάξει…




Είναι πια κοινό μυστικό πως η ελληνική δισκογραφία καταρρέει και ότι οι Έλληνες τραγουδιστές ελάχιστα εισοδήματα έχουν πια να περιμένουν από τις πωλήσεις των cd τους. Αυτό από το οποίο όλοι προσδοκούν να φέρουν χρήμα στο ταμείο είναι οι εμφανίσεις τους στα νυχτερινά μαγαζιά. Η πίστα πλέον προσφέρει ρευστό αλλά και αυτή, από όσα λένε οι ειδικοί της αγοράς, όσο αντέξει. Πάνε πια οι εποχές που οι Έλληνες δεν καταλάβαινα από καθημερινές και σαββατοκύριακα. Τώρα, κι όταν λέμε τώρα δεν εννοούμε μόνο φέτος, τα μεγάλα κέντρα κάνουν τον μεγαλύτερο τζίρο τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Μεγάλο ρόλο παίζουν και οι χοροί σωματείων και συλλόγων αφού είναι πια δεδομένο ότι οι συμπατριώτες μας ακόμα και όταν γεμίζουν ένα μαγαζί θα ξοδέψουν σημαντικά λιγότερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Φέτος ειδικά παρουσιάστηκε και μια νέα τάση. Η μαζική προτίμηση σε νυχτερινή κέντρα, λαϊκά ή έντεχνα με άγνωστους συντελεστές. Σου λέει ο άλλο, να διασκεδάσω θέλω. Γιατί να πάω στο Ρέμο και να μην πάω στο Θρασύβουλο; Άσε που ξοδεύεις και λιγότερα έτσι. Οι νεότεροι φαίνεται να αρέσκονται περισσότερο τα παρεϊστικα μαγαζιά σε μείγμα λαϊκό και έντεχνο. Από την οικονομική κρίση δεν φάνηκε να επηρεάζονται τόσο και οι πίστες με παραδοσιακή μουσική. Οι θαμώνες κρίνουν πιο αυθεντικό το κρητικό ή το ηπειρώτικο γλέντι και πιο σωστό να πληρώσουν για αυτό, παρά για τα φορέματα μιας φίρμας.



Πάντως πέρα από όλα αυτά και με δεδομένο ότι οι θεατές φέτος δεν ήταν πολύ λιγότεροι, οι μεγάλες πίστες δούλεψαν ικανοποιητικά όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι τους.

Γιατί όπως και να το κάνουμε κρίση, κρίση αλλά η διασκέδαση, διασκέδαση!
Γιατί και στην ΚΡΙΣΗ λέμε ΝΑΙ στα μπουζούκια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΣΠΥΡΟΣ ΖΩΙΤΣΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ZUMBA INSTRUCTOR ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΚΟΛΕΤΟ

Αποκλειστική συνέντευξη στην ΈΛΕΝΑ ΦΩΤΙΟΥ