ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ...ΣΑΙΖΟΝ!


 


 

 “Το “πουλάκι τσίου” και ο “Παντελίδης” !”

 

Τι γίνεται όταν ένα τόσο δα, μικροσκοπικό πουλάκι κοντράρεται με έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη; Τα μουσικά φαινόμενα της εποχής μας το “πουλάκι τσίου” και ο Παντελής Παντελίδης ξεσηκώνουν με τις επιτυχίες τους και μονομαχούν στα “κλικ”…

 

 

 

ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει “φωτιά” με τους χρήστες, τον έναν μετά τον άλλο, να κολλούν τον “ιό τσίου”, ποστάροντας με γεωμετρική πρόοδο το παιδικό τραγούδι που έχει ξετρελάνει και τους Έλληνες. Πώς, όμως, αυτό το μικροσκοπικό “το πουλάκι τσίου” έγινε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια των ημερών και μόδα στη χώρα μας;

Όλα ξεκίνησαν στην Ιταλία, όταν αυτό το καλοκαίρι “το πουλάκι τσίου”, ή αλλιώς το “Il Pulcino Pio”, σκαρφάλωσε στην κορυφή των charts τον Αύγουστο για μια ολόκληρη εβδομάδα και παρέμεινε ως μία από τις κορυφαίες μουσικές επιλογές των Ιταλών για αρκετό καιρό. Ολόκληρη η Ιταλία σείστηκε στο ρυθμό του μικροσκοπικού πουλιού, ενώ τόση ήταν η τρέλα των Ιταλών για το τραγούδι, που οργανώθηκαν κατά δεκάδες, ως κορυφαία εκδήλωση λατρείας, και λικνίστηκαν κάτω από τον καυτό ήλιο στους ρυθμούς του.

Το “Il Pulcino Pio” βασίζεται σε ένα εξίσου πολύ γνωστό παιδικό τραγούδι της Βραζιλίας με τίτλο “E o pintinho pi” και ενώ στην αρχή μπορεί να φαίνεται κάπως παιδιάστικο και χαζοχαρούμενο, μέσα σε λίγη ώρα, αν όχι σε λίγα λεπτά ο ρυθμός του μπορεί να παρασύρει και τον πιο σοβαρό άνθρωπο. Το τραγούδι εκτελέστηκε στα ιταλικά από την ραδιοφωνικό παραγωγό Morgana Giovannetti και έπαιξε για πρώτη φορά φέτος, στις 18 Ιουλίου, από τον σταθμό “Globo”. Έπειτα από την τεράστια επιτυχία του στη γείτονα Ιταλία, το τραγούδι κατηγορήθηκε για λογοκλοπή, ωστόσο ήταν πάντα σαφές πως επρόκειτο για μια νέα έκδοση του αρχικού κομματιού με ρίζες στη Βραζιλία. Όπως με την οικονομική κρίση, έτσι και με το “Il Pulcino Pio”:, η …τάση της εποχής πέρασε και στα ελληνικά σύνορα, ξετρελαίνοντας μικρά και μεγάλα παιδιά.

“Το πουλάκι τσίου” εμφανίστηκε στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου και μέσα σε λίγες ημέρες απέκτησε χιλιάδες θαυμαστές σε Facebook και Youtube. Η δισκογραφική εταιρεία Planetworks είναι εκείνη που το σύστησε πρώτη στο ελληνικό κοινό. Όπερ και εγένετο. Σήμερα, η επίσημη σελίδα για “το πουλάκι τσίου” στο Facebook ξεπερνά τα 13.000 likes, ενώ το κανάλι του στο Youtube έχει παραπάνω από 4.000 συνδρομητές και τουλάχιστον 364.6347 προβολές βίντεο. Όπως και στην Ιταλία, έτσι και στην Ελλάδα οι versions για το διάσημο πλέον πουλάκι ημέρα με την ημέρα “ξεφυτρώνουν σα τα μανιτάρια” με άκρως δημοφιλή εκείνη που “το πουλάκι τσίου” χορεύει τσιφτετέλι. Και αν στενοχωριέστε, που στο επίσημο βίντεο το πουλάκι στο τέλος το πατάει τρακτέρ, υπάρχει ιταλική εκδοχή, που το δείχνει να γυμνάζεται σκληρά, προκειμένου να αντιμετωπίσει το “κακό” τρακτέρ, το οποίο και τελικά νικά.

Εάν τέλος, ανήκετε σε εκείνους τους λίγους που ακόμη δεν το έχουν ακούσει, ένας ακόμη λόγος να ανοίξετε τα ηχεία και να βάλετε το τραγούδι να παίζει, πέρα από την απλή περιέργεια, είναι το “διδακτικό” μήνυμα του τραγουδιού, ιδίως αν έχετε μικρά παιδιά. Με έναν διασκεδαστικό τρόπο μπορείτε να τα μάθετε τους ήχους διάφορων ζώων, όπως του κόκορα, της κότας, της γάτας, του σκύλου και του προβάτου, αλλά και πιο δύσκολους, όπως του περιστεριού και της γαλοπούλας.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου λοιπόν!

 

 

 

 

 

 
“ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ”

Τι γίνεται όταν ένας 29χρονος αποφασίζει να ανεβάσει στο youtube, βιντεο με τραγούδια που μιλάνε για τη χαμένη του αγάπη; Μα τι άλλο; Αποκτά σε χρόνο ρεκόρ φανατικό κοινό και διάσημος! Έτσι απλά…

Όταν ο Παντελής Παντελίδης αποφάσιζε να μελοποιήσει τις προσωπικές του ερωτικές ιστορίες και να της ανεβάσει στο youtube, σε καμία περίπτωση δεν φανταζόταν το τι θα επακολουθούσε. Σε χρόνο ρεκόρ το όνομα του άρχισε να συζητιέται παντού κάνοντας ακόμη και τους ειδικούς του χώρου να μιλούν για ένα,  φαινόμενο. Το γεγονός ειδικά ότι ο τραγουδιστής γράφει μόνος του την μουσική και αλλά τους στίχους των τραγουδιών του και ότι είναι αυτοδίδακτος μην έχοντας περάσει ποτέ την πόρτα κάποιου Ωδείου, τον ανέβασε ακόμη πιο ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου. Γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, ο Παντελής ονειρευόταν από μικρός δύο πράγματα. Να γίνει ή ποδοσφαιριστής ή τραγουδιστής. Τελικά και όπως όλα δείχνουν βρήκε τον δρόμο του μέσω της μουσικής οδού. Ο μικρός Παντελής από έξι ετών ξεκίνησε μόνος του να παίζει κιθάρα μα και άλλα μουσικά όργανα, ενώ έγραφε μόνος του, τις δικές του μελωδίες.


Μεγαλώνοντας πέρασε στο Πολεμικό Ναυτικό και έγινε αξιωματικός, αλλά τελικά το τραγούδι και η μουσική ήταν αυτά που τον κέρδισαν,

Παραδέχεται πως είναι λάτρης του γυναικείου φύλλου και ερωτεύεται πολύ εύκολα τις γυναίκες. Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτές. Μήπως αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του; Εκτός από αυτό τον χαρακτηρίζει η επιμονή και η υπομονή. Απολαμβάνει την ξαφνική του επιτυχία, παραμένεις προσγειωμένος και συνεπής και συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, δηλαδή το τραγούδι! Σε λίγο καιρό μάλιστα θα μας παρουσιάσει την ολοκληρωμένη του δουλειά και αναμένουμε τα “σουξέ” που θα ξεπεταχτούν!

Ωστόσο το τραγούδι του “Δεν ταιριάζετε σου λέω” σκαρφαλώνει με πρωτοφανείς γρήγορους ρυθμούς στις πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών charts ενώ σε λίγο καιρό θα εμφανίζεται στο πλευρό του Βασίλη Καρρά και της Πάολα στο “Teatro Music Hall”. Εκεί, όπου οι “πιστοί” του θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να τον δουν από κοντά!

Ο Παντελής Παντελίδης σε αριθμούς…

Facebook Fans: 28.000 σε ενάμιση μήνα από την δημιουργία της σελίδας

YouTube Views:

Δεν ταιριάζετε σου λέω (Official Video) 3.000.000 views μέσα σε ένα μήνα

Δεν ταιριάζετε σου λέω (Σύνολο Unofficial Videos) 2.500.000 views

Συνοδεύομαι (Σύνολο Unofficial Videos) 2.000.000 views

Πάμε Στοίχημα (Σύνολο Unofficial Videos) 2.000.000 views

Παραμυθιάζομαι (Σύνολο Unofficial Videos) 2.500.000 views

Σε παραδέχομαι (Σύνολο Unofficial Videos) 1.000.000 views

Το τραγούδι “Δεν ταιριάζετε σου λέω” έφθασε στην πρώτη θέση όλων των charts των Digital πωλήσεων.



 

Όλοι ωστόσο μιλούν για μια παροδική επιτυχία, που με το πέρασμα του χρόνου θα περάσει. Εσείς τι λέτε;

 

 

 



 

 



 

 



 

 

 

 

 



 

 

 

 



 

 

 

 

 



 

 

 

 



 



 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΣΠΥΡΟΣ ΖΩΙΤΣΑΣ

Αποκλειστική συνέντευξη στην ΈΛΕΝΑ ΦΩΤΙΟΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ZUMBA INSTRUCTOR ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΚΟΛΕΤΟ