Η μουσική του σήμερα!

Η μουσική είναι ο καλύτερος μας φίλος, αφού είναι "πάντα εκεί", κάθε ώρα μα και κάθε στιγμή, πιστός συνοδοιπόρος μας. Σε χαρά μα και λύπη, σε γιορτές και άσχημα γεγονότα, στο αυτοκίνητο, στη βόλτα, στη δουλειά...



Τι συμβαίνει όμως πραγματικά σήμερα, στην εποχή αυτή με τη μουσική; Τι ακούμε πραγματικά ή καλύτερα, μας αρέσει αυτό πού ακούμε ή άθελα μας προτιμάμε τραγούδια πού άλλοι έχουν επιλέξει σκόπιμα για ΄μας;
Ανοίγεις λοιπόν το ραδιόφωνο το πρωί κάνοντας ένα γρήγορο "ράδιο σέρφινγκ" στα ερτζιανά. Σε μια ώρα έχεις ακούσει σ' όλους τους σταθμούς τα ίδια ακριβώς κομμάτια. Τα λεγόμενα κομμάτια του μήνα, που παίζονται δηλαδή συνέχεια ένα μήνα -μάξιμουμ δυο- και μετά τα βαριούνται τόσα που βγαίνουν άλλα πάλι για τον επόμενο μήνα και πάει λέγοντας.
Ακόμα και σαβούρα να είναι το τραγούδι θα παιχτεί. Πώς; Ακόμα αναρωτιέσαι; Το χρήμα κινεί δυνάμεις ακόμα και το τραγούδι. Μην απορείς λοιπόν αν ακούς ... άφωνους να ασμάρουν!
Επιλέγεις λοιπόν να μπεις σ΄ ένα ηλεκτρονικό κατάστημα τραγουδιών στο ίντερνετ προκειμένου να κάνεις την αγαπημένη σου ψηφιακή μουσική συλλογή. Και διερωτάσαι τι κομμάτια να αγοράσεις και ποιοι είναι όλοι αυτοί και από πού ξεφύτρωσαν
. Όχι, δεν ζεις σ΄άλλη χώρα...καλώς ήρθες στην Ελλάδα του 2013, της παγκοσμιοποίησης, της τεμπελιάς, της βαρεμάρας, της χώρας άνευ ονείρων και εξ' ολοκλήρου παραδομένης σ΄αλλωνών τα χέρια.
Με τα πολλά επιλέγεις λίγα σημερινά τραγούδια αλλά κυρίως τραγούδια προηγούμενων δεκαετιών αφού πραγματικά ξέρεις πως αυτά είναι ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.
Όχι χαζοι στίχοι με ίδια μουσική, όχι τσιριχτά ή ουρλιαχτά αλλά αληθινά τραγούδια με μελωδικότητα, ύφος, τεχνική και στίχο που σ΄ανατριχιάζει.
Φωνές αγαπημένε/η αναγνώστη-ρια, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Μανώλης Αγγελόπουλος, δεν θα ξανά γίνουν.
Άρχοντες τους λαϊκού τραγουδιού όπως ο Γιάννης Πάριος, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Μαρινέλλα, πρέπει να είναι τα παραδείγματα στους σημερινούς -υποτίθεται- τραγουδιστές ώστε να βλέπουν πόση δουλειά χρειάζεται για να μπορέσουν να σταθούν σωστά και όπως πρέπει σε μια πίστα.
ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ!

Όχι, δεν λέω πως και σήμερα δεν υπάρχουν καλά τραγούδια ή καλοί τραγουδιστές. Αλίμονο! Αλλά χάνονται δυστυχώς στη σωρεία με τους υπολοίπους!
Για αυτό ας σταματήσουμε ν' ακούμε ότι δεν αξίζει και ας δώσουμε μια αληθινή ευκαιρεία σε καλλιτέχνες με φωνή που έχουν να δώσουν πράγματα στη μουσική!
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΣΠΥΡΟΣ ΖΩΙΤΣΑΣ

Αποκλειστική συνέντευξη στην ΈΛΕΝΑ ΦΩΤΙΟΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ZUMBA INSTRUCTOR ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΚΟΛΕΤΟ