Αποκλειστική συνέντευξη στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟ ΓΑΛΑΝΟ

Ο Κωνσταντίνος Γαλανός εκτός από αξιόλογος ερμηνευτής μα και δημιουργός, είναι αγαπημένος μου φίλος και ένα από τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού πενταγράμμου. Μας συνδέει μια φιλία ετών και η αγάπη μας για τη μουσική! Μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μιλήσαμε για όλα δίχως φραγμούς!
Απολαύστε τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο mousikesnotes!


Αναρωτιέμαι… ποια είναι η δική σου άποψη σχετικά με την τάση που έχουμε ως χώρα να διαχωρίζουμε τους καλλιτέχνες σε ποιοτικούς και εμπορικούς. Ο ίδιος ας πούμε θα διασκέδαζες με την ίδια ευκολία και σε μια μουσική σκηνή και σε ένα μεγάλο νυχτερινό κέντρο;
"Η μουσική είναι μια. Ωστόσο μέσα στο έντεχνο όπως λέμε υπάρχει και το άτεχνο μα και μέσα στο εμπορικό υπάρχει και το έντεχνο. Επίσης υπάρχει το έντεχνο εμπορικό ή πάλι το εμπορικό έντεχνο! Δεν συμφωνώ με το ότι υπάρχουν δυο είδη γιατί όπως είπα και πριν η μουσική είναι μία.
Διασκεδάζω με την ίδια ευκολία τόσο σε μια μουσική σκηνή όσο και σε ένα μεγάλο νυχτερινό κέντρο. Αυτό πάντα εξαρτάται του πού θα πάω δηλαδή, από τη διάθεση της στιγμής μα και από την παρέα! "
Επικρατεί η άποψη ότι πολλοί καλλιτέχνες πριν τη κρίση είχαν αρκετές μεγάλες απολαβές και ακόμη και σήμερα τα «κέρδη» τους είναι περισσότερα από έναν μέσο Έλληνα… 
"Η δική μου γενιά καλλιτεχνών δεν πρόλαβε τα υψηλά μεροκάματα. Έχω ακούσει για αυτά ωστόσο. Δεν θεωρώ πως πρέπει να έχεις ένα ακριβό αμάξι ή μια βίλα. Τα βασικά να καλύπτονται και αν μπορείς να αποταμιεύσεις και λίγα ευρώ στην άκρη τότε, είναι πολύ καλά. Αν πάντως υπάρχουν ακόμα τα μεροκάματα και τα παίρνουν καλλιτέχνες μπράβο τους! "
Ένας τραγουδιστής με μεγάλο κοινό να τον ακολουθεί μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το κόσμο σε θέματα σοβαρά που αφορούν την κοινωνία. Είναι σωστό για εσένα να το κάνει ή αν δεν εκφέρει την άποψη του σταματάει η ελευθερία της έκφρασης;
"Κάθε άνθρωπος πρέπει να σκέφτεται μα και να μιλάει ελεύθερα! Δυστυχώς, ζούμε σε έναν πολιτισμό όπου τον κυβερνά το εμπόριο με αποτέλεσμα να μην τολμάμε να πούμε αυτά που θέλουμε! Είμαι της άποψης πως πρέπει να λες αυτό που θες!"
Υπό ποιες συνθήκες γράφεις τραγούδια ; Τι σε εμπνέει για να δημιουργείς;΄
"Είναι πολύ σχετικό αυτό. Πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσεις ένα τραγούδι. Όταν το αισθανθείς και το γράψεις όμως τότε ένα είναι το σίγουρο: ο κόσμος θα το καταλάβει και το αγκαλιάσει. Το αληθινό πάντα φαίνεται μα και ξεχωρίζει!"
Ποιά είναι η γνώμη σου για τα τραγούδια με τους πιασάρικους τίτλους;
"Όλα τα τραγούδια χρειάζονται. Το θέμα είναι όπως δεν υπάρχει μέτρο. Τι εννοώ με αυτό; Βγήκε ένα κομμάτι με πιασάρικο τίτλο και ακολούθησαν εκατοντάδες! Πολύ αντιγραφή! Ωστόσο αυτά τα τραγούδια με πιασάρικο τίτλο είναι για πιο χαλαρές στιγμές πιστεύω!"
Πιστεύεις ότι μια μεγάλη επιτυχία μπορεί να στιγματίσει ένα καλλιτέχνη;
"Και ναι και όχι. Έχει να κάνει με το ποιος είναι ο καλλιτέχνης αυτός!"
Ο καλλιτέχνης τελικά δημιουργεί τη μόδα στη μουσική ή η μόδα «επιβάλει» στον καλλιτέχνη να την ακολουθήσει;
"Ανάλογα πάλι. Είναι πολύ σχετικό. Καμμιά φορά γίνονται και τα δυο παράλληλα."
Τι συνηθίζεις να κάνεις λίγο πριν βγεις στη σκηνή;
"Κάνω ένα τσιγάρο πάντα! Σταθερή αξία (γέλια)."
Είναι άδικο σε κάποιες περιπτώσεις που δεν πάνε καλά τα μαγαζιά να χρεώνουμε τον τραγουδιστή και μόνο;
"Η ζωή είναι άδικη. Και ο καλλιτέχνης φαίνεται, έτσι δεν είναι; Δεν φαίνεται ο επιχειρηματίας, ούτε και ο μετρ...άρα την ευθύνη άδικα ή όχι, τη φέρνει ο καλλιτέχνης!"
Στις δύσκολες αυτές εποχές ξεχωρίζουν καλλιτέχνες εύκολα;
"Εύκολο να ξεχωρίσει ένας καλλιτέχνης, δύσκολα να παραμείνει ωστόσο ξεχωριστός!"
Είναι γεγονός ότι η νεολαία στρέφεται στην ξένη μουσική;
"Η νεολαία δεν σταμάτησε ποτέ να στρέφεται στη ξένη μουσική. Από πάντα άκουγαν ξένη μουσική. Βλέπω όμως πως έχει γίνει μια στροφή στα ελληνικά και προτιμούν τα γνήσια λαϊκά τραγούδια! "
Κατά πόσο αλλοιώνονται η προσωπικότητα κι ο χαρακτήρας ενός καλλιτέχνη εξαιτίας της «αυλής» με την πάροδο των ετών;
"Έχω δει πολλές φορές να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας ενός καλλιτέχνης γνωρίζοντας επιτυχία αλλά πολύ σύντομα επανέρχεται!"
Θεωρείς πώς ο Κωνσταντίνος με το πέρασμα των ετών έχει κρατηθεί ακέραιος;
"Απόλυτα ακέραιος!"
Ξεκίνησες πολύ δυναμικά και ο κόσμος σε αγάπησε αμέσως. Πώς βίωσες την επιτυχία σου αυτή;
"Δεν το αντιλήφθηκα αυτό που μου λες. Αντιθέτως μπορεί να έκανα ραδιοφωνικές επιτυχίες μα θεωρώ πως το τελευταίο διάστημα ο κόσμος με έχει γνωρίσει καλύτερα. Και αυτό είναι κάτι που το κρίνω από τα live που κάνω!"
Θεωρείς πώς έχεις κάνει λάθη και θα ήθελες να αλλάξεις κάτι;
"Όχι! Τα λάθη είναι σωστά για να τα κάνεις και να μαθαίνεις!"
Ποιο τραγούδι σου αγαπάς περισσότερο;
"Πολύ δύσκολη ερώτηση. Όλα!"
Σχέδια για το καλοκαίρι;
"Κάνω ένα καλοκαιρινό tour με live μου εμφανίσεις και συζητάω για το χειμώνα."
Νέο τραγούδι;
"Νέο τραγούδι το Σεπτέμβρη!"
Ο έρωτας εμπνέει ή καταστρέφει;
"Ανάλογα! Και τα δυο..."




1. Ο Κωνσταντίνος Γαλανός στις 15 Ιουλίου θα είναι στο DC στην Αρτέμιδα, σε μια live εμφάνιση. Τηλέφωνο επικοινωνίας:6977.460737
2. Μπορείτε να βρείτε τον Κωνσταντίνο Γαλανό στο facebook/Konstantinos Galanos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΣΠΥΡΟΣ ΖΩΙΤΣΑΣ

Αποκλειστική συνέντευξη στην ΈΛΕΝΑ ΦΩΤΙΟΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ZUMBA INSTRUCTOR ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΚΟΛΕΤΟ