Τραγούδια από το χτες στο σήμερα!

Μου αρέσει η καλή μουσική. Αγαπώ πολλά τραγούδια και ανάλογα την εποχή, έχω πάντα προτίμηση σε κάποια. Πώς καταλαβαίνουμε αν ένα τραγούδι αν είναι καλό; Με το να αντέχει στον χρόνο και να έχει την ικανότητα να σε ταξιδεύει και να σε παρασέρνει στο μελωδικό του ταξίδι!
Στο κείμενο που ακολουθεί κάνουμε μια βουτιά στο χτες και θυμόμαστε τραγούδια που ακούμε μέχρι και σήμερα!



Ο Κώστας Μακεδόνας είχε τραγουδήσει το "Μη μου λες αντίο" σε στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια και μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου. Ένα τραγούδι που απογειώθηκε αφού υπήρχε και η εν λόγω τηλεοπτική σειρά και προκάλεσε όχι μόνο ραδιοφωνική αίσθηση μα και έμεινε στο πέρασμα των χρόνων.




Η "Ανεμώνα" του δημοφιλή τότε Δημήτρη Κόκοτα το 1995, σε στίχους και μουσική του Φοίβου είχε δημιουργήσει έναν πανικό και ήταν το κομμάτι εκείνο που απογείωσε το Δημήτρη και τον είχε κάνει no1 τραγουδιστή εκείνη την χρονιά! Κομμάτι που ακούγεται απολαυστικά ακόμα και σήμερα!


"Για τα μάτια του κόσμου" μας τραγούδησε το 1992 ο Χρήστος Αυγερινός και αν και δεν έκανε κάποια άλλη επιτυχία το τραγούδι αυτό καθιερώθηκε και πέρασε στην ιστορία. 



Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος με το "Δεν κοιμάμαι τώρα πια τα βράδια" έβαλε τη δική του προσωπική σφραγίδα σε ένα ζεμπέκικο που ακούγεται πολύ ακόμα και σήμερα, σχεδόν σε κάθε νυχτερινό μαγαζί. Το τραγούδι αυτό κυκλοφόρησε το 1994.



Ο Γιάννης Πλούταρχος, ή αλλιώς το καλύτερο παιδί του ελληνικού πενταγράμμου έκανε τα πρώτα του βήματα με το "Ένας θεός" και καθιερώθηκε. Ένα τραγούδι που εξυμνεί τον έρωτα ντυμένο μοναδικά με την φωνή του Γιάννη.




Τα Ξύλινα Σπαθιά, κάπου στο 1995 ερμήνευσαν το "Λιωμένο παγωτό" κάνοντας όσους σέβονται τον μουσικό τους εαυτό να το ακούν αδιαλείπτως και να το χορεύουν δυνατά!



Αναμφισβήτητα η δεκαετία του '90, ανέδειξε πολλούς καλλιτέχνες μα αποτέλεσε και μια μουσική βάση για πολλά και καλά τραγούδια!
Αλήθεια εσείς ποιο τραγούδι τραγουδάτε ακόμα και σήμερα;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΣΠΥΡΟΣ ΖΩΙΤΣΑΣ

Αποκλειστική συνέντευξη στην ΈΛΕΝΑ ΦΩΤΙΟΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ZUMBA INSTRUCTOR ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΚΟΛΕΤΟ