ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Γιώργο Αλτή!

Βρεθήκαμε λίγες μέρες πριν αλλάξει η χρονιά, και κάπως έτσι κάνοντας απολογισμό του έτους που έφευγε και προσδοκώντας το 2017 μιλήσαμε για όλα...
Απολαύστε το Γιώργο Αλτή στην πρώτη συνέντευξη του χρόνου! 





Μίλησε μας για σένα…
“Τι να πω...Είμαι άνθρωπος αισιόδοξος,  ανοιχτός,  αγωνιστής. Έχω  ιδιορρυθμίες, στριφώματα και κουμπιά...”
Τι θεωρείς επιτυχία; Θεωρείς ότι είσαι επιτυχημένος;
“Επιτυχία ή επιτυχημένος  δεν είναι αυτό που βλέπουμε  στις διαφημίσεις ή στα σήριαλ.. Οτιδήποτε θέλει ένας άνθρωπος και καταφέρνει να το  πραγματοποιήσει είναι επιτυχία. Η ζωή μας είναι γεμάτη καθημερινές επιτυχίες και αποτροπές. Πιστεύω ότι η αποτυχία είναι προσωπική απόφαση. Αν πεις απέτυχα σε κάτι τότε έχεις αποτύχει πραγματικά. Παραιτήθηκες από οποιοδήποτε επαναπροσδιορισμό του στόχου σου. Η αποτυχία ευδοκιμεί σε ξερά, απόλυτα κεφάλια που δεν μπορούν να δουν  ότι πρέπει να κινηθούν διαφορετικά. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου επιτυχημένο με ανοιχτές κεραίες για νέους επαναπροσδιορισμούς.”
Είσαι πολλά χρόνια στο χώρο του τραγουδιού και ειδικά του λαϊκού… αλήθεια υπάρχει λαϊκό τραγούδι σήμερα;
“Δεν υπάρχει μόνο αυτό που προβάλλεται. Προβάλλεται οτιδήποτε είναι  προς πώληση. Ως προϊόν.  Εδώ και χρόνια το λαϊκό τραγούδι ξεζουμίστηκε σε χαζοπόπ, σε χαζορόκ, σε έντεχνα, σε αποψάτα...σε σε.. Μετά αποφασίστηκε ότι πρέπει να  αλλάξουν  συστατικό, οπότε το βγάλανε έξω από την πόρτα. Λαϊκό τραγούδι υπάρχει και θα υπάρχει όσο υπάρχουν λαϊκές ατόφιες ψυχές. Μπορεί να μην προβάλλεται, αλλά όσο υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν γιατί θα σκάσουν, τόσο θα γράφονται λαϊκά τραγούδια. Το λαϊκό τραγούδι είναι αρχέγονο, καίει συναίσθημα και αλήθεια,  δεν έχει δεύτερη σκέψη. Δεν είναι εγκεφαλικό. Το λαϊκό τραγούδι δεν το κάνει ούτε το μπουζούκι ούτε η κιθάρα, το κάνει το συναίσθημα. Λέει το τραγούδι ‘Καίγομαι’  και Καίγεσαι... πραγματικά.
 Μίλησε μας για τις συνεργασίες σου ως τώρα. Ποιά είναι η καλύτερη και γιατί;
“Έχω συνεργαστεί με σπουδαίους τραγουδιστές και συνθέτες. Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα ούτε παράπονο. Μέσα στα χρόνια βέβαια έχω συναντήσει και ανθρώπους που φρόντισα να μην τους ξαναδώ . Αλλά ελάχιστοι ήτανε αυτοί. Πιο σημαντική συνεργασία θεωρώ ότι ήταν αυτή των Ραστ. Βρεθήκαμε  τέσσερις άνθρωποι στον ίδιο παρανομαστή,  με διαφορετικούς χαρακτήρες, παίζαμε το ίδιο όργανο με πρωταγωνιστικό ζήλο και όμως καταφέραμε και ισορροπήσαμε  για εφτά χρόνια. Κάναμε επιτυχία και δεν τσακωθήκαμε ποτέ. Άντε καμιά γρίνια που και που. Έτσι είμαστε και με τα παιδιά του Ντρίγκι ντρίγκι ώπα, Ο κάθε ένας έχει τη θέση του, την αξιοπρέπεια του και οι υπόλοιποι  τον αγαπάνε γι αυτό που είναι.”
Έχεις τσακωθεί ποτέ με συνάδελφο;
Ποτέ. Δεν υπήρξε ποτέ κάποιος λόγος για καυγά. Άσε που ποτέ δεν τσακώνομαι...  
Η μουσική έχει σύνορα;
Σύνορα έχουν οι μουσικοί στο κεφάλι τους... όχι όλοι φυσικά. Κάποιοι. Η μουσική και τα όργανα έχουν  να κάνουν με τον τρόπο έκφρασης. Γιατί να πούμε ότι αυτό δεν κάνει ή ότι δεν είναι σωστό ενώ  ακούγετε όμορφα; Η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά.

 Ποια είναι η γνώμη σου για την νύχτα σήμερα;
“Η νύχτα σήμερα έχει το ρομαντισμό της αλλά έχει και τα χάλια της. Όπως και η μέρα .Έχει να κάνει με το πού πας και το τι θες να ακούσεις. Εσύ αποφασίζεις πως θα περάσεις. Έχεις σήμερα πολλά περιθώρια επιλογής, υπάρχουν τα πάντα για οποιαδήποτε μουσική.”
 Η ευτυχία είναι απαραίτητη για τον καλλιτέχνη;
 Η ευτυχία είναι τροφή. Είναι η ασπίδα του καλλιτέχνη, η πανοπλία του. Επιτυχία χωρίς ευτυχία; Μεγάλη μοναξιά.
Μίλησε μας για τα σχέδια σου.
“Τα σχέδια μου είναι απλά. Θέλω να φτάσουν τα τραγούδια μου σε πολύ κόσμο. Θέλω να έρχεται  κόσμος  τις Κυριακές στις Χίλιες και δύο νύχτες, να διασκεδάζουμε μαζί και να δούμε το λαϊκό τραγούδι με ντρίγκι ντρίγκι άποψη.”
Αλήθεια, είσαι υπέρ των ριάλιτι;
Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Νομίζω βέβαια ότι διαμορφώνουν συγκεκριμένο μουσικό τοπίο. Αυτό δεν μου αρέσει, αλλά οκ διασκεδάζει ο κόσμος από το σπίτι του.”
Έχεις κατακτήσει όλα όσα επιθυμείς;
Όχι βέβαια. Άμα τα κατακτήσω τι θα κάνω μετά; Πάντα αλλάζουν αυτά που θέλουμε. Έτσι προχωράμε, έτσι βελτιωνόμαστε.
Εμφανίζεσαι κάπου αυτό το διάστημα;
“Οι στάνταρ εμφανίσεις είναι τις Κυριακές το μεσημέρι στις “Χίλιες και δύο νύχτες”. Εκεί ο κόσμος ξέρει τι θα ακούσει, έχουμε φανατικούς ακροατές. Η κατάσταση που φτιάχνεται τις Κυριακές είναι πολύ ωραία Είναι σαν να διασκεδάζεις στο σαλόνι κάποιου φιλικού σπιτιού. Τις υπόλοιπες μέρες είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και εμφανίσεις.
Μια ευχή για τη νέα χρονιά;

Αγάπη. Δώστε αγάπη εκεί που δεν σας αγαπάνε. Είναι το φάρμακο για κάθε κακοφορμισμένη ψυχή. Αγάπη.. κι άλλη αγάπη. Πού θα πάει...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΣΠΥΡΟΣ ΖΩΙΤΣΑΣ

Αποκλειστική συνέντευξη στην ΈΛΕΝΑ ΦΩΤΙΟΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ZUMBA INSTRUCTOR ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΚΟΛΕΤΟ