Αποκλειστική συνέντευξη στους BASES!

Τέσσερα νέα παιδιά, ένωσαν τα όνειρα τους και την αγάπη τους για τη μουσική και το τραγούδι και έβαλαν τις σωστές «ΒΑΣΕΙΣ» ώστε να πετύχουν και να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους!
Το νέο τους κομμάτι έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση https://www.youtube.com/watch?v=w0APvvr3KAs!
Οι mousikesnotes σας παρουσιάζουν σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ το συγκρότημα Bases!





Συστηθείτε μας.
Είμαστε οι BASES ένα ελληνικό pop - rock συγκρότημα που αποτελείται από τους :
Βασίλη Σαλαγιάννη, στη φωνή ο οποίος σε μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό τον τράβηξε η μουσική και ποιο συγκεκριμένα το τραγούδι.
Άκη Σιμούπολο, στα ντραμς με αρκετά χρόνια σπουδών στο πιάνο που μετά την δημιουργία του συγκροτήματος δεν άργησε να φανεί η αγάπη του για τα κρουστά.
Στέλιο Λάρδη, κιθάρα και φωνητικά όπου σε εφηβική ηλικία η αγάπη για τη μουσική τον έκανε να ασχοληθεί αυτοδίδακτα με τη κιθάρα και το τραγούδι και έπειτα με το συγκρότημα να διευρύνει τους ορίζοντές του πάνω σε αυτά τα δύο.
Γιώργο Κακάνη, στη κιθάρα με τίτλους σπουδών πάνω σε αυτή και μετά την ένταξη στο συγκρότημα και την ενέργεια που βγάζει πάνω στη σκηνή κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Πώς δημιουργήθηκε το συγκρότημα;
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2009 μετά τα σχολικά μας χρόνια μιας και ζούσαμε όλοι στην ίδια γειτονιά οπότε η παρέα έγινε και η μπάντα μας .

Αλήθεια γιατί δεν επιλέξατε να κάνετε καριέρα ο καθένας μόνος του;
Η σκέψη μας δεν ήταν ποτέ αυτή εκτός από συνεργασίες φυσικά. Ο σκοπός και ο στόχος ήταν και είναι κοινός για όλους , να φτάσουμε τους BASES όσο πιο ψηλά μπορούμε και να ακουστεί η μουσική μας παντού!

Ποιο είναι το όνειρο σας;
Το όνειρό μας είναι να κάνουμε live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα , να κάνουμε το κόσμο να περνάει όμορφα και να δημιουργούμε μουσική που θα μείνει! Μας αρέσει η επαφή με το κοινό να ακούμε γνώμες και να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι !

Τι είναι αυτό πού σας ενώνει και τι σας χωρίζει;
Περισσότερο ενωτικό χαρακτήρα έχει η μπάντα παρά το αντίθετο. Είμαστε μια ομάδα με διαφορετικούς χαρακτήρες και σίγουρα ακούγονται διαφορετικές πολλές φορές απόψεις αλλά οι στόχοι είναι κοινοί και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το καλύτερο για τη μπάντα.




Υπάρχει αρχηγός του γκρουπ;
Ο καθένας έχει το ρόλο του στη μπάντα ή όπως λέμε εμείς το 25 % εφόσον είμαστε 4. Χρειάζονται όλα τα μέλη για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα οπότε μας ενδιαφέρει περισσότερο αυτό από το να μοιράζουμε περιβραχιόνια.  

Ποιος λαμβάνει τις αποφάσεις και πώς αντιδράτε σε επικείμενες διαφωνίες;
Σε κάθε σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρουμε κάνουμε ένα οικογενειακό meeting όπως το λέμε. Οπότε ότι αποφασίζουμε έχει μια κοινή γραμμή έτσι πιστεύουμε ότι μια μπάντα δείχνει τον επαγγελματισμό και το χαρακτήρα της .

Μιλήστε μας για το πρώτο σας δισκογραφικό βήμα το οποίο έχει ήδη οπτικοποιηθεί.
Έχουμε κυκλοφορήσει έναν δίσκο το 2013 με τίτλο "Τόσο μακριά... κι' όμως τόσο κοντά" σε μουσική και στίχους δικούς μας με αρκετά θετικά σχόλια για τη πρώτη μας δουλειά και είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό , έπειτα την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το πρώτο single μας με το τραγούδι "Ένα Ψέμα " όπου και γυρίσαμε το πρώτο μας video clip . Το 2016 βρήκαμε την δισκογραφική μας στέγη στην Spider Music όπου και βγάλαμε τα single "Η ζωή είναι τροχός" σε μουσική δική μας και στίχους δικούς μας και Ευανθίας Μάγνη και το πιο πρόσφατο single "Αν με αγαπάς" σε μουσική και στίχους Γαβριήλ Γαβριηλίδη και παραγωγή Αλέξανδρου Χρυσίδη που τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα!

Έχετε ήδη ξεκινήσει τις εμφανίσεις σας. Ο κόσμος πώς αντιδρά;
Είμαστε ευγνώμονες για το κόσμο που μας ακολουθεί και μας στηρίζει σε κάθε live μας . Η χαρά είναι ακόμα περισσότερη όταν βλέπεις την ικανοποίηση, την αγάπη και την ανταμοιβή όταν τον κάνεις να ξεχάσει έστω και για λίγο τα προβλήματα και την καθημερινότητα που τον βασανίζει , αυτό άλλωστε είναι η μουσική ένας τρόπος έκφρασης!

Έχετε άγχος στη σκηνή;
Εννοείται πως υπάρχει άγχος είτε είναι το πρώτo live ή το 100ο! Το φυσιολογικό άγχος πιστεύουμε πως είναι καλό να υπάρχει γιατί είναι αυτό που σε κρατάει σε εγρήγορση!

Το όνομα του συγκροτήματος αντιπροσωπεύει κάτι;
Η λέξη BASES σημαίνει "βάσεις" το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή , αν έχουμε γερές βάσεις και είμαστε όλοι ενωμένοι δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα! Πιστεύουμε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή γιατί αντιπροσωπεύει όλο το χαρακτήρα και το ύφος του συγκροτήματος.

Υπάρχουν σωστές «βάσεις» για να συνυπάρξετε αρμονικά;
Οι "βάσεις" πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένες για να συνυπάρξει αρμονικά αυτό που θες να "χτίσεις" και πιστεύουμε στη δική μας περίπτωση τις έχουμε βάλει σωστά και προσεχτικά!

Ποιος έχει τις πιο πολλές θαυμάστριες;
Ακόμα απολογισμό δεν έχουμε κάνει (γέλια). Σίγουρα εκτός από το όλο σύνολο ο καθένας έχει τις "κατακτήσεις" του αναλόγως το χαρακτήρα και το ύφος που βγάζει στο κοινό πάνω στο stage.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σας;
Από τους πιο σημαντικούς ρόλους στη ζωή όλων μας . Άλλωστε αρκετά από τα κομμάτια μας μιλάνε για την αγάπη και τον έρωτα και ο καθένας βάση της καθημερινότητας και των βιωμάτων του, βρίσκει ένα στίχο μια μελωδία μέσα σε αυτά που τον αντιπροσωπεύει.

Ο χρόνος τι σημαίνει για σας σε αυτή τη φάση;
Προσπαθούμε να τον διαχειριστούμε όσο μπορούμε καλύτερα για να είμαστε έτοιμοι σε οτιδήποτε προκύψει. Πρόβες , live εμφανίσεις και δημιουργία νέων κομματιών είναι μερικά από αυτά που δίνουμε περισσότερο χώρο και χρόνο!

Πώς τα βλέπετε τα πράγματα στο χώρο της μουσικής;
Είναι δύσκολα σίγουρα ειδικά τα τελευταία χρόνια γιατί δεν υπάρχουν πλέον τα μέσα για να παρουσιάσει κάποιος τη δουλειά του! Οι αδικίες σίγουρα είναι πολλές και όχι μόνο στο χώρο της μουσικής ! Εμείς είμαστε από τους τυχερούς που μέσω της εταιρίας μας Spider Music μπορούμε και παρουσιάζουμε τη μπάντα και τα τραγούδια μας και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό!

Τι τραγούδια ακούτε;
Ο καθένας μας έχει διάφορα ακούσματα από λαϊκό μέχρι metal οπότε τα ερεθίσματα είναι πολλά και οι μουσικοί ορίζοντες ανοιχτοί! Πιστεύουμε ένας μουσικός πρέπει να ακούει όλα τα είδη για να είναι ολοκληρωμένος.

Ποιο τραγούδι έχετε ζηλέψει και θα θέλατε να ‘ταν δικό σας;
Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα τραγούδια κυρίως από τη pop-rock σκηνή που σίγουρα θα θέλαμε να το είχαμε γράψει εμείς.

Η απογοήτευση είναι μέρος της επιτυχίας;
Σίγουρα είναι μέρος της επιτυχίας άλλωστε η έκφραση "ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό " δεν έχει βγει τυχαία. Το πιο σημαντικό όταν "πέφτεις " είναι πως θα σηκωθείς ή ποιους θα έχεις δίπλα σου για να σε βοηθήσουν να σηκωθείς!



Κλείστε με μια ευχή…

Ευχόμαστε υγεία πάνω απ' όλα σε όλο το κόσμο ευτυχία και με πολλή μουσική στη ζωή μας !



Τους "BASES" μπορείτε να τους βρείτε στην official facebook σελίδα τους: https://www.facebook.com/BASESpage?__mref=message_bubble

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΣΠΥΡΟΣ ΖΩΙΤΣΑΣ

Αποκλειστική συνέντευξη στην ΈΛΕΝΑ ΦΩΤΙΟΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ZUMBA INSTRUCTOR ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΚΟΛΕΤΟ